W/ord tulee!

Suomen ainoa lavarunousfestivaali W/ord esittelee kolmipäiväisen ohjelmistonsa aikana 7.-9.11.2013 Cafe Mascotissa (Neljäs linja 2, 00530 Helsinki) Euroopan kiinnostavimpia sanataiteilijoita spoken wordin, runouden, rap-lyriikan ja laulaja-lauluntekijäperinteen parista. Kolmipäiväinen W/ord-festivaali pitää sisällään lähes neljäkymmentä esiintyjää kaikkiaan kuudesta eri maasta. Myös kotimaiset kärkinimet ovat vahvasti edustettuina. Toista kertaa järjestettävän festivaalin pääesiintyjäksi on varmistunut Englannin merkittävimpien lavarunoilijoiden joukkoon lukeutuva Martin Daws sekä huippusuosittu ruotsalainen spoken word -artisti Oskar Hanska yhdessä rap-tuottaja Gus Van Hornin kanssa.OHJELMA


7.11. Musta Kissa / Kiila-klubi (Suonionkatu 1) klo 17-20 (vapaa pääsy)

Esa Mäkijärvi
Jarkko Jokinen
Kati Neuvonen
Raisa Sungurova
Mush Nadi
Valeri Mikor (Alikov)
Jan Rahman

Juontajina Esa Hirvonen ja Ville Ropponen 

7.11. Cafe Mascot klo 20.00 (liput 4 euroa)

Laineen Kasperi

Tobi Kunze (GER)
Aapo Ilves (EST)
Contra (EST)
Santtu Karhu (RUS)
Dirk Huelstrunk (GER)
Claus Ankersen (DK)
Sampo Sihvola & Hymyilevä Apollo

Mutsis oli dj-kollektiivi

* Illan saksalaisvieraiden sekä Claus Ankersenin esiintyminen on Runoviikko ry:n syntymäpäivälahja Helsinki Poetry Connectionille


8.11. Cafe Mascot klo 20-1.30 (liput 6 euroa)

Paleface & Mopo

Harri Hertell
Dxxxa D
Suvi Valkonen feat. Temper2
Johansson & Haasjoki
Riina Särkilahti
Rebecca Clamp
Willie Männikkölahti
Lasse Hauerwaas

dj Super Mazembe

9.11. Cafe Mascot klo 20 (liput 6 euroa)

Martin Daws (UK)
Oskar Hanska & Gus Van Horn (SWE)

Mari Laaksonen
Juho 6
Matinpoika
Riikka Heinonen
Aura Nurmi
Kasper Salonen
Juho Nieminen
Heikki Jalava
Tuukka Terho

dj Sir Jake (Kultabassokerho / Bassoradio)
+ OPEN MIC

Kolmen päivän festivaalilippu maksaa 12 euroa, yksittäin ostettuna torstain lippu on 4 euroa ja sekä perjantain että lauantain lippu 6 euroa. Lippuja voi ostaa ennakkoon 1.11. alkaen Cafe Mascotista (baaritiskiltä).


W/ord-festivaalin lauantainen päätösklubi toimii myös viisivuotiaan Helsinki Poetry Connection -kollektiivin syntymäpäiväjuhlana. Yhteisön riemukasta matkaa Suomen kirjallisuuskentällä juhlistetaan monipuolisilla ohjelmanumeroilla ja kollektiivin aktiivijäsenten esiintymisten muodossa. W/ord-festivaalin järjestävät Helsinki Poetry Connection ry ja Nuoren Voiman Liitto ry yhteistyössä Runoviikko ry:n kanssa. Festivaalia tukevat Helsingin kulttuurikeskus sekä Svenska kulturfonden.


Lisätiedot ja haastattelut:
Harri Hertell, W/ord -festivaalin taiteellinen johtaja
harri.hertell@gmail.com


Martin Daws on lukuisia lavarunouspalkintoja voittanut arvostettu englantilainen runoilija, joka tunnetaan erityisesti runoutta ja musiikkia yhdistävistä esityksistään. Hän on tehnyt lukuisien muusikkojen kanssa yhteistyötä esiintyen kansainvälisillä areenoilla jo yli 20 vuoden ajan. Dawsin performansseissa spoken wordin ja puhemusiikin elementit yhdistyvät saumattomasti.
Martin Dawsin nettisivut: http://www.martindaws.com/

Oskar Hanska on ruotsalainen spoken word -runoilija ja rap-muusikko. Hän on voittanut lukuisia kertoja Ruotsin poetry slam -mestaruuden, ja sijoittui neljänneksi vuoden 2010 Slam World Cup -kilpailussa. Hanska julkaisi vuonna 2013 esikoislevynsä Krokodiltårar.
Oskar Hanskan nettisivut: http://oskarhanska.wordpress.com/

Paleface on lukuisia albumeja julkaissut helsinkiläinen rap-artisti, jonka musiikillinen ja lyyrinen työskentely kaataa raja-aitoja. W/ord -festivaaleilla Paleface esiintyy spoken word -henkisellä setillään ensimmäistä kertaa yhdessä kolmihenkisen Mopo-yhtyeen kanssa. Mopo on yksi kotimaisen jazz-kentän lupaavimmista tulokkaista, jonka musiikki ammentaa myös punkista ja ”Suomen luonnosta”.

Laineen Kasperi on kuusi pitkäsoittoa julkaissut rap-lyyrikko, dj ja tuottaja, jonka yhteiskunnallinen lyriikka on herättänyt paljon huomiota kotimaisella hip hop -kentällä jo yli kymmenen vuoden ajan.


---

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kohtaaminen

Syntymä

Virtaa